Blåbärs- och yoghurtpinnar

Yoghurtglass med smak av blåbär och vanilj passar perfekt en varm sommardag.

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 6-8 pin

Ingredienser

Yoghurtlag:
½ vaniljstång
1 dl vatten
3/4 dl socker
1 msk honung
3 dl grekisk yoghurt, 10%
1 dl mjölk

Blåbärspuré:
½ dl blåbärspuré, mixade blåbär
1 tsk vatten
1 tsk florsocker

Gör så här

Dela vanljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och vaniljstång i en kastrull. Häll på vatten och tillsätt socker och honung. Koka upp och låt lagen kallna.

Ta bort vanilljstången och blanda lagen med yoghurt och mjölk. Rör ihop blåbärspuré, vatten och florsocker. Droppa i blåbärspurén lite ojämnt i formarna. Häll på yoghurtlagen försiktigt så att det inte blandar sig för mycket.

Ställ formarna i frysen ca 1 timme. Sätt försiktigt i pinnar och ställ tillbaka i frysen, gärna över natten.
Ta ut formarna ur frysen. spola hastigt i ljummet vatten över dem och lossa glassarna.
Visningar:
277
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Blåbärsmazarine
över 2 månader
Blåbärs-smoothi
av MaNi
över 2 månader
Söta blåbärs cu..
av Hille96
över 2 månader
Blåbärs- och ch
över 2 månader