Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30-35 portioner
Skriv ut

Det här receptet är från Åre Bageri, där skidåkarna står i kö för att köpa blåbärsbullar! Hemligheten är en Karlsbaderdeg som får jäsa länge och i fyllningen är det både mandelmassa och blåbärssylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en skål, tillsätt mjölken och rör om tills jästen löser sig.
  2. Blanda mjölet (spara lite mjöl till utbakningen) med bakpulver och salt i en degbunke. Finfördela smöret i mjölblandningen.
  3. Blanda ner degspad, sirap och ägg i mjölet och blanda ihop till en en slät deg. Ev behövs lite mera mjöl.
  4. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
  5. Gör iordning fyllningen under tiden: riv mandelmassan i en bunke och rör den slät med lite äggvita i taget till en smidig och spritsbar konsistens.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel ca 3½ mm tjock.
  7. Sporra ut rutor 8x8 cm. Spritsa en liten ring mandelmassa på mitten och klicka ner lite blåbärssylt. Vik ihop hörnen mot varandra och tryck till så att de inte öppnar sig.
  8. Lägg knytena i folie- eller pappersformar på en plåt. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  9. Sätt ugnen på 225 grader.
  10. Vispa ihop ägg, salt och lite vatten och pensla bullarna försiktigt. Grädda i ugnen ca 8 minuter.
  11. Låt bullarna svalna. Blanda florsocker med lite vatten till halvrinnig konsistens och ringla sedan över bullarna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pistolero2 20 februari 2011

    Tack för receptet. Riktigt, riktigt goda bullar som har gjort stor succe hos mina fikavänner. Hade dock lite problem med jäsningen för det hände inte så mycket med dem under jästiden, men jag gjorde väl något fel förmodligen. Gjorde glasyren med citron o florsocker. Underbara ! Tack än en gång !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.