Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärscheesecake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En klassisk cheesecake med den rätta krämigheten och en suverän kombination av vit choklad, blåbär och citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smula kexen fint i en bunke och smält smöret. Blanda samman och pressa smulorna i botten av en 24 cm form med löstagbar kant.
  2. Grädda botten mitt i ugnen 10 minuter. Låt svalna. Sänk sedan värmen till 150 grader.
  3. Fyllning: Smält den vita chokladen. Vispa samman ost, kesella och socker. Rör ner ägg, citronskal och smält choklad.
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Kakan ska precis ha stelnat i mitten. Låt kallna.
  5. Vispa crème fraiche med elvisp tills det blir en bredbar kräm. Rör ner vaniljsockret. Bred den över kakan. Garnera med blåbär och ätbara blommor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Taran25 4 juni 2009

    Den här kakan är såååå god. Jag tycker i normala fall inte om cheesecake, men just denna är helt underbar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.