Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsfromage

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut

Otestat, men ser bara såå gott ut!!

Ingredienser

Instruktioner

Koka blåbär med vatten och blåbärssaft ett par minuter på svag värme. Sila av blåbären och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Rör ner agar-agar och koka lätt i 10 minuter. Dra av plattan. Mixa blåbären under tiden och blanda ner dem i blåbärsvätskan. Vispa äggulor och florsocker tills det blir luftigt. Vispa grädden. Rör ner blåbärspurén i äggblandningen. Vänd ner grädden och blanda försiktigt. Fördela fromagen i 4-6 koppar eller skålar. Ställ kallt ca en timme. Dekorera med sockerrullade blåbär som tinat något

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.