Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsgelé

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Precis som gelehallon men med blåbär i stället

Ingredienser

Instruktioner

* Klä en form, cirka 20x20 cm, med bakplåtspapper. * Mixa blåbären fint och mät upp dem. Blanda bärpurén med det mesta av sockret i en vid, tjockbottnad kastrull. * Blanda resten av sockret med pektinpulvret och vispa ner detta i kastrullen. Vispa noggrant så att inga klumpar bildas. * Tillsätt glykosen eller honungen och koka upp. * Rör då och då och låt koka tills sockertermometern visar 110 grader. * Ta kastrullen från plattan och rör ner citronsyran upplöst i några droppar vatten. * Häll upp marmeladen i formen och låt stelna i rumstemperatur över natten. * Lossa marmeladen ur formen och skär eller klipp fyrkantiga bitar som vändes i strösocker. * Förvara torrt och svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.