Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjukseg blåbärskaka

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Underbart goda blåbärsrutor som man enkelt bakar i långpannan.

Ingredienser

Instruktioner

Värm upp ugnen till 175 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen åt sidan när smöret smält, rör ner sockret och äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör till en jämn smet. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 35x25 cm, och bred ut smeten. Strö över blåbären och grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna. Skär i bitar och pudra över florsocker (går att utesluta).

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • delse81 19 april 2009

    Superenkla att göra o supergoda=) Blev väldigt uppskattade av gästerna. Tack för receptet! Kommer att göras flera gånger!

  • egonsdotter 13 augusti 2011

    Lättbakad seg och god kaka!

  • Smultron39 14 april 2012

    Så fantastiskt goda! Smakar som mandelkakor. Alla jag bjudit dessa på har uppskattat dem väldigt mycket och många har velat ha receptet. En femma från mig! Tack för receptet!

  • Smultron39 14 april 2012

    Glömde säga att jag inte hade läst receptet noga första gången, så jag använde en stor långpanna. Men det visade sig att gästerna tyckte att det var det som var så bra, att kakorna blev så lätta och ändå saftiga och mjuksega.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.