Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärskladdkaka

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Bär är nyttigt! Särskilt blåbär.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och strösocker en god stund. Tina blåbären (om dom är frysta), häll dom i en skål tillsammans med vaniljsockret och kör till mos med en stavmixer. Smält smöret. Rör ihop äggsmet, blåbär och smör. Tillsätt mjöl och potatismjöl. Rör till en jämn smet. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.

Kommentarer (12)

  • edelbro 8 juni 2010

    Lät spännande =) Ska provas!

  • dominika1 11 juni 2010

    Ska det inte vara någon choklad eller kakao i kakan? Det ser ganska mörkt ut också på bilden... Tack för recepten, låter väldigt gott:-)

  • Kilav 11 juni 2010

    Håller med tidigare undran ang choklad. Bakpulver saknas också. Stämmer det? Behöver svar omgående eftersom jag håller på med baket nu.

  • Sandrad81 12 augusti 2010

    Fantastiskt god!!! Har använt det här receptet på flera sätt nu och det är verkligen toppen!

  • LiliH 16 mars 2011

    Blir ännu godare om man tar lite mera blåbär, t ex 300 g. Mvh Lilih

  • Annelig 28 maj 2011

    en god kladdkaka . Smeten är underbart god.

  • solvihon 15 augusti 2011

    Supergod, hade med den till jobbet, blev mycket uppskattad.

  • emgrad 31 augusti 2011

    Sjukt god! Jag har ökat mängden blåbär och det än så har jag inte hittat någon gräns på hur mycket man kan he i innan det blir för mycket! Kommer baka denna många ggr till, tro mig!

  • Oggesson 16 september 2011

    Helt underbar, ska prova att öka mängden blåbär nästa gång!

  • IzumixD 16 juli 2012

    Supergod kaka med riktigt härlig färg! :D Vart hittade du det här receptet?

  • Shiroiaisu 29 november 2013

    Supergod kaka, men det blev inte riktigt en "kladd"kaka. Ska minska baktiden nästa gång, men tack för gott recept! :)

  • Gunilla54 20 februari 2015

    Jag har baka blåbärskladdkaka idag. Min man och jag tycker jättegod. Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.