Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärslikör

 
Skriv ut

Är en riktig blåbärsplockare. Kul att göra något annorlunda med bären.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda blåbär och socker och mosa samman med en gaffel. Passera massan genom en grov sil eller fint durkslag. Blanda i citronsaften, vaniljstången och koka upp i en rostfri kastrull. Låt svalna. Häll i 2,5 dl klar sprit, nejlikor och kanel. Låt dra 20 min. Blanda därefter i 2,5 dl sprit till och sila igen innan du häller upp på flaska. Vänd flaskorna några gånger per dag under de följande dagarna. Likören mognar efter ca 3 månader. Likören har en mycket intensiv smak och kan med fördel användas i eller drickas till olika desserter. Eller gör din blåbärsglögg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.