Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsmarmelad med citron

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ett lätt recept som fungerar bra för oss med liten/ingen frys. Häll upp till kanten i rengjorda burkar, lägg locket på och när marmeladen svalnat kommer locket hållas stadigt på plats.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp bär, vatten, citronsaft och finrivet citronskal och låt koka cirka fem minuter. Mosa bären lätt under kokningen. Tillsätt 5 dl syltsocker och koka kraftigt i 2 minuter. Ta sylten från värmen och tag bort eventuellt skum på ytan med en sked. Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar. Förslut och låt svalna. Förvara marmeladen svalt och mörkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.