Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

BLÅBÄRSMUFFINS

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Farinsocker gör muffinsarna lite ljusbruna, ger god smak och är nyttigare än vanligt socker.

Ingredienser

Instruktioner

Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt. Du kan använda elvisp för att göra dessa muffins så går det snabbt. Rör matfett och socker till en jämn smet. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop. Rör i vetemjölet. Kör försiktigt med elvispen och sluta om det blir för tungkört och tillsätt mjölken. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet. Det är viktigt att sluta röra/köra med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte rör/kör för länge. Sluta använda elvisp och vänd ner bären med en sked och rör runt lite grann. Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar. Grädda i ugn 18-20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Låt svalna. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.