De här är de godaste muffinsarna jag någonsin ätit! Hittade receptet på ett paket med frustna blåbär som jag köpte när jag bara tänkte göra blåbärsmuffins.
Instruktioner
- Börja med fyllningen. Vispa ägg, limesaft, vaniljsocker och florsocker pösigt. Tillsätt osten och vispa till en jämn smet.
- Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en muffinsform eller ställ pappersformar på en plåt.
- Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vätskan. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd försiktigt de frysta blåbären i potatismjöl.
- Fyll i formarna till hälften med smet. Fördela blåbären och resten av smeten ovanpå. Grädda 5 min. Ta ut plåten och skeda på lite cheesecakefyllning på varje muffins.
- Låt grädda ytterligare ca 15 min för stora och ca 7 min för små. Låt mufinsen svalna.
Publicerat den
9 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hjälp! Hur mycket bakpulver ska man ta. Står här och vispar och saknar angivelse. Jag får väl höfta till med något. De verkar jättegoda! Åsa
Fantastiska muffins! Jag tog 1,5 tsk bakpulver blev kanonbra! Kan verkligen rekommendera detta receptet :)