Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsmuffins med cheesecakefyllning

(2 kommentarer)  
Skriv ut

De här är de godaste muffinsarna jag någonsin ätit! Hittade receptet på ett paket med frustna blåbär som jag köpte när jag bara tänkte göra blåbärsmuffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen. Vispa ägg, limesaft, vaniljsocker och florsocker pösigt. Tillsätt osten och vispa till en jämn smet.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en muffinsform eller ställ pappersformar på en plåt.
  3. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vätskan. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd försiktigt de frysta blåbären i potatismjöl.
  4. Fyll i formarna till hälften med smet. Fördela blåbären och resten av smeten ovanpå. Grädda 5 min. Ta ut plåten och skeda på lite cheesecakefyllning på varje muffins.
  5. Låt grädda ytterligare ca 15 min för stora och ca 7 min för små. Låt mufinsen svalna.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • asa222 12 augusti 2010

    Hjälp! Hur mycket bakpulver ska man ta. Står här och vispar och saknar angivelse. Jag får väl höfta till med något. De verkar jättegoda! Åsa

  • sippan86 26 augusti 2010

    Fantastiska muffins! Jag tog 1,5 tsk bakpulver blev kanonbra! Kan verkligen rekommendera detta receptet :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.