Paj till många. Bakas i långpanna.
Instruktioner
- Socker och margarin vispas pösigt. Tillsätt vaniljsocker och ägg, ett i taget. Därefter tillsätts vetemjölet.
Blanda ihop degen, använd degkrokar och låg hastighet på elvispen så den inte överhettas. Mot slutet kan du få använda en trägaffel el dyl. Degen blir ganska kompakt, men ändå lös. Klicka degen i en smord långpanna. Platta ihop den med lätt mjöliga händer.
- Blåbären eller hallonen mosas lite lätt med en gaffel, och blandas med sockret och äggen.
Bred ut fyllningen på mördegen och grädda i 225° ca 20 min.
- Obs, alla bären behöver inte bli mosade, då blir det för rinnigt av all bärsaft. Vill man gardera sig kan man tillsätta lite potatismjöl i fyllningen innan den hälls över mördegen.
- Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
- Ifall man använder frysta bär behöver man inte mosa blåbären alls, de är så saftiga i alla fall
Publicerat den
13 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar