- Serverar: 6 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Så smarrig att jag tog två bitar direkt!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och använd av detta till att smöra en pajform.
- Blanda sedan smöret med resten av ingredienserna till pajbotten. Häll smeten i pajformen och förgrädda i ca 5 minuter (under tiden fyllningen görs) tills ovansidan av bottnen känns torr.
- Rör ihop gräddfilen, sötningen, vanilj och ägget till en slät massa. Blanda sedan i blåbären. Fördela fyllningen jämnt över pajbottnen och grädda i ungefär 20 minuter.
- Ta sedan ut pajen och låt den svalna så att fyllningen stelnar något. Servera med vispad grädde.
- Innehåller ~4,5% kolhydrater och ~25% fett.
10 bitar/paj = >4 gram kolhydrater per bit.
8 bitar/paj = >5 gram kolhydrater per bit.
Publicerat den
9 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar