Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En enkel och väldigt god blåbärspaj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C. Häll mjöl och socker i en bunke. Tillsätt smör i små bitar och fördela fettet i mjölet till en grynig massa med fingrarna. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Linda sedan in degen i plastfolie och lägg in den i kylskåpet i minst 30 minuter. Smörj en pajform (30 cm i diameter) med matfett, kavla ut degen och klä formen. Stick hål i degen med en gaffel och stoppa sedan in den mitt i ugnen i 10-15 minuter.
  2. Blanda ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt sedan vaniljsocker och gräddfil. Fyll pajskalet med bär och häll över smeten. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Under tiden pajen är i ugnen kan du göra vaniljsås!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.