Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj med Philadelphiaost

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Pajen är frisk och lite syrlig och blir lite krispigare i skalet än andra pajer, eftersom det är vatten och havregryn i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut degen i t.ex. en springform 23 cm diameter. Nagga den och grädda mitten av ugnen i 200°C i 10 minuter.
  2. Rör ihop alla ingredienser till smeten, utom blåbären. Rör till en jämn smet och rör sedan försiktigt ner bären. Häll smeten i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 200°C i 40 minuter.
  3. Kan ätas ljummen eller kall, men blir lite stadigare i konsistensen när den är kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.