En frisk parfait med blåbär och vaniljstång
Den går att förbereda några veckor innan den ska serveras.
Instruktioner
- Mixa blåbären med en mixerstav.
- Dela och skrapa ur vaniljstången.
Vispa äggulor, vaniljfrön och florsocker pösigt.
- Vispa äggvitor och strösocker till ett fast skum.
- Vispa grädden.
- Blanda bärmoset med äggulorna. Vänd ner grädden och sist äggvitorna.
- Klä portionsformar eller en stor form med plastfolie.
Häll i smeten och täck över med plastfolie.
Frys minst 4 timmar eller över natten.
- Låt parfait tina en stund före servering och garnera med färska eller djupfrysta hela blåbär.
- Lycka till!
Publicerat den
23 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Åh, MUMS!!! Den här var jättegod! Helt otroligt vad mycket smak det var! Den kommer göras väldigt många gånger här hemma! :)