Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsparfait

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En frisk parfait med blåbär och vaniljstång Den går att förbereda några veckor innan den ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa blåbären med en mixerstav.
  2. Dela och skrapa ur vaniljstången. Vispa äggulor, vaniljfrön och florsocker pösigt.
  3. Vispa äggvitor och strösocker till ett fast skum.
  4. Vispa grädden.
  5. Blanda bärmoset med äggulorna. Vänd ner grädden och sist äggvitorna.
  6. Klä portionsformar eller en stor form med plastfolie. Häll i smeten och täck över med plastfolie. Frys minst 4 timmar eller över natten.
  7. Låt parfait tina en stund före servering och garnera med färska eller djupfrysta hela blåbär.
  8. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Amika 16 juni 2013

    Åh, MUMS!!! Den här var jättegod! Helt otroligt vad mycket smak det var! Den kommer göras väldigt många gånger här hemma! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.