Blåbärsparfait med hasselnötter

Blåbären har inte så mycket smak i sig, men är väldigt goda tillsammans med rostade hasselnötter

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st
Blåbärsparfait med hasselnötter

Ingredienser

6 dl blåbär
100 g hasselnötter
2 äggulor
1/2 dl florsocker
1 urskrapad vaniljstång
2 äggvitor
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde

Gör så här

Mixa blåbären till ett mos.
Rosta nötterna i en torr och het panna. Gnugga av skalet mellan hushållspapper. Hacka nötterna grovt.
Vispa äggulor, florsocker och vaniljfrön pösigt. Vispa äggvitorna tillsammans med strösockret till ett vitt och fast skum. Vispa grädden.
Blanda blåbärsmos och nötter med äggulorna. Vänd ner grädden och sist äggvitorna.

Häll smeten i en form, täck över och frys minst 4 timmar. Ställ parfaiten i kylen cirka 45 minuter innan den ska serveras eller i rumstemperatur cirka 20 minuter. Stjälp upp parfaiten, lättast går det om den lossas från kanterna med en böjlig kniv och formen eventuellt doppas hastigt i hett vatten
Visningar:
3242
Sparat:
36
Lime och blåbär..
över 2 månader
Blåbärsparfait
av ros
över 2 månader
Blåbärsparfait
över 2 månader
Sockerfri blåbä
av Gillsan
över 2 månader
Glassrulltårta
av Fin
över 2 månader
Sjuden blåbärsp
av ehrnie
över 2 månader