Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsrutor med lemon curd och kokos

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Baka i långpanna så räcker det till många. De här ljuvliga blåbärsrutorna får en syrlig och knaprig topping av lemon curd och kokos. Fina smakkombinationer ihop!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, socker och citronskal vitt och pösigt. Vispa upp äggen i en skål och rör ner dem i smörsmeten. Tillsätt ca 1 msk vetemjöl så att smeten inte skär sig. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Sikta ner mjölblandningen i smeten och vänd försiktigt ner hälften av blåbären. Häll smeten i en långpanna, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper i botten och strö över resterande blåbär. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Topping: Smält smöret och rör ner kokos, ägg och socker. Värm lemon curden försiktigt i en annan kastrull så att den blir rinnig.
  4. Fördela blåbär över kakan och ringla över lemon curd och kokosblandningen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt den svalna i långpannan innan du skär den i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.