Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärssmulpaj med marshmallows

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En härlig smulpaj med amerikansk touch. Blåbär med marshmallows. Receptet ger 12 bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smulpaj: Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skär smöret i tärningar och blanda hastigt ihop med övriga ingredienser till en smulig massa.
  3. Lägg hälften av smulorna i en pajform som mäter cirka 28 cm i diameter och platta till dem lite.
  4. Grädda i 6-7 minuter. Ta ut pajen och gör i ordning fyllningen.
  5. Fyllning: Lägg blåbären i en bunke, strö över socker och potatismjöl och vänd runt. Fördela blandningen över botten.
  6. Vänd ner den hackade chokladen i resten av smulorna och strö dem över blåbären, grädda i 20-25 minuter.
  7. Ta ut pajen och strö över marshmallows, sätt pajen i ugnen igen i 1-2 minuter eller tills marsmallowsen fått lite färg.
  8. Servera med glass eller vaniljsås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kurriduttan 12 oktober 2008

    Jättegod paj! Roligt med lite variation. Barnen gillade förstås att det var marshmallows på. Lätt att göra och som sagt mycket god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.