Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärssnaps

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Snaps kan du smaksätta med många olika bär, t.ex. lingon, rönnbär eller svarta vinbär. Du avgör själv hur mycket bärsmak du vill ha när snapsen är färdig. Du kan också använda den som essens om den blir för smakstark.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg blåbären på burk eller i flaska. Slå över brännvin så att det täcker bären. Förslut och låt stå några veckor. Sila och använd blåbärssnapsen för att sätta smak på okryddat brännvin.
  2. Den kan också lagras ytterligare ett par månader. Sila vätskan genom filter innan du häller upp på ren flaska. Smaka av och späd med mera brännvin om smaken är för stark.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.