Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärssorbet

 
Skriv ut

En läskande dessert eller mellanmål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa blåbären men skölj dem endast om det är nödvändigt. Kör dem till purè i mixer.
  2. Blanda socker, vatten och citronskal i en liten kastrull och koka sockerlagen i ca 10 minuter.
  3. Blanda blåbär, sockerlag och citronsaft i en skål och ställ i frysen tills blandningen är halvfryst. Tag ut den och vispa med med elvisp så den blir pösig.
  4. Vispa äggvitan till hårt skum och blanda med sorbetmassan. Ställ tillbaka i frysen i minst 2 timmar.
  5. Vispa sorbetmassan igen ½ timme innan serveringen och ställ den tillbaka i frysen.
  6. Skeda upp sorbeten i portionsglas och servera med rån.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.