Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärs- och yoghurtpinnar

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Yoghurtglass med smak av blåbär och vanilj passar perfekt en varm sommardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vanljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och vaniljstång i en kastrull. Häll på vatten och tillsätt socker och honung. Koka upp och låt lagen kallna.
  2. Ta bort vanilljstången och blanda lagen med yoghurt och mjölk. Rör ihop blåbärspuré, vatten och florsocker. Droppa i blåbärspurén lite ojämnt i formarna. Häll på yoghurtlagen försiktigt så att det inte blandar sig för mycket.
  3. Ställ formarna i frysen ca 1 timme. Sätt försiktigt i pinnar och ställ tillbaka i frysen, gärna över natten. Ta ut formarna ur frysen. spola hastigt i ljummet vatten över dem och lossa glassarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.