Blåbärs- och yoghurtpinnar

Yoghurtglass med smak av blåbär och vanilj passar perfekt en varm sommardag.

Ingredienser

Yoghurtlag:
½ vaniljstång
1 dl vatten
3/4 dl socker
1 msk honung
3 dl grekisk yoghurt, 10%
1 dl mjölk

Blåbärspuré:
½ dl blåbärspuré, mixade blåbär
1 tsk vatten
1 tsk florsocker

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 6-8 pin
Visningar:
142
Sparat:
3

Gör så här

Dela vanljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och vaniljstång i en kastrull. Häll på vatten och tillsätt socker och honung. Koka upp och låt lagen kallna.

Ta bort vanilljstången och blanda lagen med yoghurt och mjölk. Rör ihop blåbärspuré, vatten och florsocker. Droppa i blåbärspurén lite ojämnt i formarna. Häll på yoghurtlagen försiktigt så att det inte blandar sig för mycket.

Ställ formarna i frysen ca 1 timme. Sätt försiktigt i pinnar och ställ tillbaka i frysen, gärna över natten.
Ta ut formarna ur frysen. spola hastigt i ljummet vatten över dem och lossa glassarna.

LIKNANDE RECEPT

av grill
över 2 månader
över 2 månader
av MaNi
över 2 månader
av Hille96
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.