Kommer från boken Citrusköket. Där rekommenderar dom att äta det tillsammans med exempelvis brie, getost eller någon annan god och smakrik ost.
Instruktioner
- Smula sönder jästen i en degbunke. Smält smöret, blanda med vattnet och låt det bli fingervarmt. Rör sedan ut jästen i degvätskan.
- Tillsätt malen ingefära, malda pomeransskal, salt, honung, Keso, rågmjöl, vetemjöl special. Var dock försiktig med vetemjölet och ta lite i taget. En del av mjölet sparas till senare. Arbeta samman till en ganska lös deg. Låt sedan degen jäsa under bakduk i cirka 40 minuter.
- Lägg smörpapper på bakbordet. Strö ut lite mjöl. Arbeta in blåbären. Forma till två vridna baguetter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakplåtspapper i cirka 30 minuter. Man kan använda två metoder. Andra metoden gör man så här: Dela degen i två delar och sen arbeta samman degen och forma till en rulle som du öppnar och fördelar blåbären inuti.)
- Ugnsvärme 250 grader
- Pudra över lite mjöl över baguetterna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
- 1 dl blåbär
Publicerat den
26 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar