Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärs baugette

 
Skriv ut

Kommer från boken Citrusköket. Där rekommenderar dom att äta det tillsammans med exempelvis brie, getost eller någon annan god och smakrik ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en degbunke. Smält smöret, blanda med vattnet och låt det bli fingervarmt. Rör sedan ut jästen i degvätskan.
  2. Tillsätt malen ingefära, malda pomeransskal, salt, honung, Keso, rågmjöl, vetemjöl special. Var dock försiktig med vetemjölet och ta lite i taget. En del av mjölet sparas till senare. Arbeta samman till en ganska lös deg. Låt sedan degen jäsa under bakduk i cirka 40 minuter.
  3. Lägg smörpapper på bakbordet. Strö ut lite mjöl. Arbeta in blåbären. Forma till två vridna baguetter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakplåtspapper i cirka 30 minuter. Man kan använda två metoder. Andra metoden gör man så här: Dela degen i två delar och sen arbeta samman degen och forma till en rulle som du öppnar och fördelar blåbären inuti.)
  4. Ugnsvärme 250 grader
  5. Pudra över lite mjöl över baguetterna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  6. 1 dl blåbär

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.