En ugnsbakad brulée smaksatt med goda blåbär. Bruléen serveras med en fluffig kardemummagrädde och rårörda blåbär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång (delad och urskrapad med frön) i en kastrull. Mixa blåbären i en mixer och passera dem genom en sil till en puré. Vispa upp äggulor och socker i en bunke. Ta bort vaniljstången och häll ner den varma gräddmjölken i äggsmeten. Vispa under tiden och tillsätt blåbärspurén.
- Häll upp smeten i 4 ugnsfasta portionsformar, 1½-2 dl. Grädda formarna mitt i ugnen i ca 45 minuter tills smeten har stannat. Ta ut formarna och låt dem svalna. Låt bruléerna kallna helt i kylen. Strö över ett tunt lager med socker och bränn av bruléerna med en gasolbrännare till sockret karamelliserats.
- Kardemummagrädde:
Vispa upp grädde, mortlad kardemumma och vaniljsocker i en skål.
- Rårörda blåbär:
Mosa blåbären med sockret och rör om.
- Servera bruléerna med kardemummagrädde och rårörda blåbär. Garnera med färska blåbär.
Publicerat den
8 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar