Mycket goda bullar med blåbär. Kan såklart varieras med andra bär.
Instruktioner
- Smula i jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och blanda i kesella. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt socker, kardemumma, salt och linfrö, sedan mjöl lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna.
Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter.
- Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka.
- Blanda kesella, råsocker och kanel till en krämig fyllning. Bred blandningen på den utkavlade degen.
- Blanda lätt tinade bär med florsocker och Maizena i en skål. Maizenan tillsätts för att blåbären inte ska bli för vattniga.
- Strö bären över degen och rulla ihop till en tajt rulle. Skiva rullen i 3-4 centimeter breda skivor.
- Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Låt bullarna jäsa utan bakduk till dubbel storlek, cirka 40 minuter.
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Pensla knutarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån/flis. Grädda bullarna gyllene, i cirka 10 minuter.
- TIPS!
Det är bäst att baka bullarna i muffinsplåt i pappersformar. Det ger bullarna en fin form och hindrar dem från att flyta ut.
Publicerat den
10 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar