Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsbullar - light

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Mycket goda bullar med blåbär. Kan såklart varieras med andra bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula i jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och blanda i kesella. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt socker, kardemumma, salt och linfrö, sedan mjöl lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter.
  3. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka.
  4. Blanda kesella, råsocker och kanel till en krämig fyllning. Bred blandningen på den utkavlade degen.
  5. Blanda lätt tinade bär med florsocker och Maizena i en skål. Maizenan tillsätts för att blåbären inte ska bli för vattniga.
  6. Strö bären över degen och rulla ihop till en tajt rulle. Skiva rullen i 3-4 centimeter breda skivor.
  7. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Låt bullarna jäsa utan bakduk till dubbel storlek, cirka 40 minuter.
  8. Sätt ugnen på 220 grader.
  9. Pensla knutarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån/flis. Grädda bullarna gyllene, i cirka 10 minuter.
  10. TIPS! Det är bäst att baka bullarna i muffinsplåt i pappersformar. Det ger bullarna en fin form och hindrar dem från att flyta ut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.