Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsbullar i långpanna

(1 kommentar)  
Blåbärsbullar i långpanna Blåbärsbullar i långpanna
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Nu är det snart dags för blåbären att mogna och jag ser alltid fram emot att kunna baka dessa underbara bullar. Bakpulver i degen gör den extra luftig. Potatismjöl utblandat med vanligt strösocker fungerar också om man inte har syltsocker hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och häll över mjölken, ljumma till 37º. Smula jästen och rör ut den i degvätskan.
  2. Rör ut bakpulvret i lite av vetemjölet.
  3. Tillsätt socker, kardemumma, ägg, bakpulver, vetemjöl och salt.
  4. Arbeta till en smidig deg, gärna i maskin, i minst 5 minuter. Längre tid för hand.
  5. Jäs övertäckt till dubbel storlek, ca 30 minuter.
  6. Ta upp degen på ett lätt mjölat underlag, knåda lätt och dela den i två delar.
  7. Kavla ut varje del, bred över smör och fördela blåbär blandade med syltsockret ovanpå. Rulla ihop.
  8. Skär varje rulle i ca 20 bitar och lägg dem på två bakpappersklädda ugnsplåtar. De ska jäsa ihop och bli som en butterkaka.
  9. Jäs i ytterligare ca 30 minuter.
  10. Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 225º i ca 15 minuter.
  11. Tips: Ta hälften blåbär och hälften hallon. Det går naturligtvis lika bra att lägga bullarna i pappersformar på vanligt sätt om man så vill.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mmarika 19 oktober 2010

    Jättegoda!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.