Nu är det snart dags för blåbären att mogna och jag ser alltid fram emot att kunna baka dessa underbara bullar. Bakpulver i degen gör den extra luftig. Potatismjöl utblandat med vanligt strösocker fungerar också om man inte har syltsocker hemma.
Instruktioner
- Smält smöret och häll över mjölken, ljumma till 37º. Smula jästen och rör ut den i degvätskan.
- Rör ut bakpulvret i lite av vetemjölet.
- Tillsätt socker, kardemumma, ägg, bakpulver, vetemjöl och salt.
- Arbeta till en smidig deg, gärna i maskin, i minst 5 minuter. Längre tid för hand.
- Jäs övertäckt till dubbel storlek, ca 30 minuter.
- Ta upp degen på ett lätt mjölat underlag, knåda lätt och dela den i två delar.
- Kavla ut varje del, bred över smör och fördela blåbär blandade med syltsockret ovanpå. Rulla ihop.
- Skär varje rulle i ca 20 bitar och lägg dem på två bakpappersklädda ugnsplåtar. De ska jäsa ihop och bli som en butterkaka.
- Jäs i ytterligare ca 30 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 225º i ca 15 minuter.
- Tips:
Ta hälften blåbär och hälften hallon. Det går naturligtvis lika bra att lägga bullarna i pappersformar på vanligt sätt om man så vill.
Publicerat den
27 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegoda!!!