Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärscheesecake i rutor

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Läckra cheesecakebitar med blåbärs- och citronfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa kexen med sockret och droppa i det smälta smöret. Lägg bakplåtspapper i botten på en form, ca 25 x 18 cm. Täck bottnen med smulorna och tryck till dem lätt med en sked. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt den svalna.
  3. Blåbärsfyllning: Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten ca 5 minuter. Vispa ihop färskost, äggulor och socker tills det blir lite fluffigt och sockret har löst sig. Vispa i blåbärspurén. Vispa upp äggvitorna och grädden var för sig. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det försiktigt i en kastrull. Blanda ner det i blåbärssmeten och vänd hastigt i grädden och äggvitan. Häll upp smeten i formen och ställ in den i frysen i ca 4 timmar.
  4. Bred ut blåbärssylten på den frysta fyllningen.
  5. Citronfyllning: Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten ca 5 minuter. Vispa ihop färskost, äggulor och socker. Vispa tills det blir lite fluffigt och sockret har löst sig. Vispa i salt, vaniljsocker och citronskal. Vispa upp äggvitorna och grädden var för sig. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det försiktigt i en kastrull. Blanda ner det i äggulesmeten och vänd hastigt i grädden och äggvitan. Häll smeten i formen. Ställ formen i frysen i ett par timmar, ca 3-4. Tills citronfyllningen fryst.
  6. Skär upp kakan när den är frysta så blir det fina bitar. Tina dem därefter i kylen, det tar ca 1 timme. Garnera med blåbär och mynta vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.