Läckra cheesecakebitar med blåbärs- och citronfyllning.
Instruktioner
- Botten:
Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa kexen med sockret och droppa i det smälta smöret. Lägg bakplåtspapper i botten på en form, ca 25 x 18 cm. Täck bottnen med smulorna och tryck till dem lätt med en sked. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt den svalna.
- Blåbärsfyllning:
Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten ca 5 minuter. Vispa ihop färskost, äggulor och socker tills det blir lite fluffigt och sockret har löst sig. Vispa i blåbärspurén. Vispa upp äggvitorna och grädden var för sig. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det försiktigt i en kastrull. Blanda ner det i blåbärssmeten och vänd hastigt i grädden och äggvitan. Häll upp smeten i formen och ställ in den i frysen i ca 4 timmar.
- Bred ut blåbärssylten på den frysta fyllningen.
- Citronfyllning:
Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten ca 5 minuter. Vispa ihop färskost, äggulor och socker. Vispa tills det blir lite fluffigt och sockret har löst sig. Vispa i salt, vaniljsocker och citronskal. Vispa upp äggvitorna och grädden var för sig. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det försiktigt i en kastrull. Blanda ner det i äggulesmeten och vänd hastigt i grädden och äggvitan. Häll smeten i formen. Ställ formen i frysen i ett par timmar, ca 3-4. Tills citronfyllningen fryst.
- Skär upp kakan när den är frysta så blir det fina bitar. Tina dem därefter i kylen, det tar ca 1 timme. Garnera med blåbär och mynta vid servering.
Publicerat den
7 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar