Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsglass med chokladbräck

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En underbart god blåbärsglass med philadelphiaost som inte kräver någon glassmaskin. Chokladbräck till är ett gott tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skilj äggulorna från vitan. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en ren skål. Ta en ny skål och vispa äggulor, socker och philadelphiaost till en jämn smet. Vispa grädden i en tredje skål och smaksätt den med vaniljsockret.
  2. Blanda alltsammans utom äggvitan. Vänd sedan försiktigt ner äggvitan och till sist de något tinade blåbären. Rör försiktigt om med en gaffel. Ställ in i frysen i minst 4 timmar. Ta fram skålen en stund innan glassen ska serveras.
  3. Chokladbräck: Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikro på medelvärme. Häll ut den smälta chokladen på bakplåtspapper och bred ut den till en stor tunn kaka. Strö ut lite rörsocker och finstött kardemumma när chokladen svalnat något utan att ha stelnat. Ställ kallt och bryt i bitar när chokladen stelnat helt.
  4. Servera blåbärsglassen med en bit chokladbräck.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.