Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärskaka med apelsin

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En liten platt kaka, går snabbt att blanda ihop. Perfekt "snabbkaka" vid oväntat besök!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i kastrull, tag från värmen. Rör ner ägg, socker, mjöl, vaniljsocker, apelsinskal och apelsinsaft. Häll smeten i smord form, gärna med avtagbar kant. Strö över blåbär och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. Blanda apelsinskal och socker. Strö över sockret och servera med lättvispad grädde eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ErikWB 31 maj 2010

    God, enkel och snabb. Jag använde frysta blåbär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.