Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärskaka med citronmaräng

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En smarrig kaka med blåbär och frasig citronmaräng tackar ingen nej till. Dinkelmjölet ger denna kaka lite extra fibrer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker poröst. Rör i äggulor och ägg, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och blåbär. Rör ner det och citronsaft i smeten. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vispa i sockret. Rör ner citronskalet försiktigt. Bred ut marängen över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan kallna.
  4. Sikta över lite florsocker och garnera med färska blåbär. Servera kakan med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.