Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärskaka med smak av citron och nötter

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Blåbär är en av våra nyttigaste bär, så passa på att frossa i sommar. Blåbär sägs bla. stärka synen och vara bra för minnet. 301 kalorier per bit..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en kakform, ca 22 cm i diameter.
  2. Dela äggulor och vitor i separata skålar. Blanda vetemjöl och hasselnötter. Smält smöret och låt det svalna lite. Vispa äggulor och 1 dl socker vitt och poröst. Tillsätt det smälta smöret. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet. Tillsätt citronskal, vaniljsocker och salt till mjölblandningen.
  3. Vispa äggvitorna styva, tillsätt 1 dl socker i omgångar. Vänd försiktigt ner marängen i hasselnötssmeten med en slickepott. Häll smeten i kakformen, fördela blåbären över och grädda längst ner i ugnen i 1 timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.