Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsmacarons

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 25-30 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Jättegoda och enkla macarons, tar lite tid men det är det värt.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med kakorna. Häll kokhett vatten över mandlarna och låt dem stå ett par minuter. Häll av vattnet och skala mandlarna genom att klämma på dem tills skalet lossnar. Börjar det bli svårt att ta av skalen, häll på mer vatten. Lägg mandlarna på lite hushållspapper och låt dem torka i cirka 1 timme. Hacka chokladen till blåbärskrämen ganska fint. Mixa blåbären med stavmixer eller i matberedare. Det är lite knepigt eftersom mängden blåbär är så liten, men gör så gott du kan, och blir purén inte helt slät så är det ingen fara. Koka upp blåbärspurén med vispgrädden i en liten kastrull. Dra bort kastrullen från plattan och häll snabbt ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen har smält och krämen är jämn. Låt den stelna i kylen i någon timme, krämen ska bli lagom tjock för att spritsa. Mal mandlarna i en mandelkvarn, blanda med florsockret och sikta genom en sil. Har du ingen mandelkvarn kan du mixa mandlarna riktigt fint i en matberedare eller med en stavmixer. Tillsätt florsockret och mixa lite till. Vispa äggvitan fluffigt i en ren och torr bunke, helst av rostfritt stål. Tillsätt strösockret lite i taget och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett ganska fast skum. Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan tillsammans med hushållsfärgen. Blanda tills du har en jämn smet. Känns smeten väldigt fluffig och tjock kan du blanda runt lite till så att den sjunker ihop en aning. Spritsa ut rundlar knappt stora som femkronor på två bakplåtspappersklädda plåtar. Låt kakorna vila på plåten i cirka 1 timme. Då torkar ytan och kakorna blir finare. Sätt ugnen på 125°C. Grädda i omgångar på ugnens nedersta fals i ca 20 minuter. Kakornas överdel ska fortfarande vara ganska blek, men underdelen ska släppa från bakplåtspappret om du provar att lyfta dem. Låt kakorna svalna och lossa dem sedan från pappret. Är de svåra att få loss kan du låta dem torka lite till på plåten, eller lägga in hela pappret i frysen en stund. Spritsa blåbärskräm på botten av hälften av macaronerna. Lägg ihop med resten av kakorna. Kakorna håller sig några dagar i rumstemperatur, men går också bra att förvara i kylen i drygt en vecka, eller frysa in.

Kommentarer (2)

  • Ellysdotter 12 oktober 2010

    Hej ! Det är nog ett litet skrivfel i receptet. Du skriver hallonkräm, i stället för blåbär. MVH

  • krisse 12 oktober 2010

    Ja jag såg det nu, jag brukar göra med hallon också, det funkar jättebra:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.