Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsmazariner

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Mazariner är så otroligt gott, och i förening med blåbär ... vad kan jag säga?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med mördegen. Blanda vetemjöl, potatismjöl och socker. Tillsätt det kalla smöret i bitar och nyp ihop till en smulig massa. Fortsätt arbeta massan tills smöret finfördelats och det bildas en smidig deg. Det går även lätt att snabbt köra ihop degen i matberedare.
  2. Forma degen till en tjock rulle och låt den vila kallt minst 30 minuter.
  3. Rör mandelmassan till fyllningen grovt och arbeta in smöret i mindre klickar till en jämn och tjock massa. Mosa blåbären lätt och rör ned dem, litet i taget, i mandelmassan. Tillsätt mjölet och rör ihop till en tjock smet.
  4. Mjöla formarna lätt och skär degrullen i tunna skivor. Tryck ut degskivorna i formarna och jämna till kanterna med en kniv.
  5. Fördela smeten i formarna och jämna till den. Fyll inte formarna riktigt ända upp till kanten. Grädda mazarinerna på en plåt i nedre delen av ugnen i 175° drygt 15 minuter. Låt bakelserna svalna litet och stjälp dem ur formarna (om du inte använder engångsformar). Låt svalna helt.
  6. Bryt chokladen till glasyren i mindre bitar och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikro. Bred ett tunt lager choklad över en mazarin i taget, droppa över litet sylt och gör ett virvelmönster i chokladen. Låt stelna och förvara svalt.

Kommentarer (9)

  • eva_jonte 3 juni 2008

    måste ju lägga en bild på dessa vackra kakor! och tack för detta receptet!! kan ju inte bli annat än smaskigt, med blåbär och vit choklad!! :-)

  • tiger2626 15 augusti 2009

    Hej! Vet ej om jag fattar lite trögt eller...=O) men vad händer med mördegsrullen efter den vilat i kylen 30 min? hur gör man med den? Mvh

  • Wombat04 15 augusti 2009

    Ojdå, du har helt rätt! Jag ska skicka in receptet igen med rättelse ... så ledsen! Formarna ska mjölas lätt och degrullen skäras i tunna skivor, som man sedan trycker ut i formarna och så jämnar man till kanten med kniv. Slarvigt av mig! Tack så jättemycket! MVH Bella

  • nystessan 27 augusti 2009

    Fantastiskt goda mazariner, fick mycket goda omdömen på dagens fikarast på jobbet! :-)

  • Okänd 27 augusti 2009

    mycket gott kommer att göra dem många gånger trattisen

  • Angel_forever 31 augusti 2009

    Otroligt goda! Jag smakade dessa hos min kusin och nu ska jag prova göra egna. Är egentligen inte speciellt förtjust i mazariner men dessa var suveränt goda!

  • zoizit 4 september 2009

    Supergoda! Och inte alls svåra att göra. Jag har aldrig bakat mazariner förr i hela mitt liv, men det gick bra! Även här blev det uppskattat på fikarasten. Kommer definitivt att göra dem fler gånger. = )

  • mymikela 21 juni 2010

    Jag skippade glasyren när jag gjorde dem och de blev jättegoda! Ett tips för att få lite mer mazarinsmak är att riva 2-3 bittermandlar och ha i fyllningen. Jag har även provat att ha hallon istället för blåbär och det fungerar utmärkt även det. Tack för ett bra recept!

  • Bryggbagarn 19 augusti 2010

    De var goda men mina blev smuliga! Kommer att testa en annan mördeg nästa gång, kanske utan potatismjöl.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.