Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsmuffins med citron och frosting

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Muffins med vit choklad, blåbär och citron, med härlig frosting av mjukost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Preparera en muffinsplåt för 12 muffins med muffinsformar, smörj kanterna som formarna inte når och ev också toppen av muffinsplåten.
  3. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Blanda de torra ingredienserna. Varva ner i smeten tillsammans med filmjölken. Tillsätt den hackade chokladen och citronskalet och saften, rör till en jämn smet, men bara så att det blandar sig. Blanda blåbären med 1 msk mjöl och 1 msk strösocker, tillsätt ca hälften av bären i smeten, rör försiktigt.
  4. Klicka ut muffinssmeten till lite drygt hälften i formarna, fördela de resterande blåbären, och fyll på med smeten.
  5. Grädda i mitten av ugnen, ca 18-25 min, känn efter med sticka. Låt muffinsen svalna. Rör ihop rumstempererad cream cheese med florsockret och citronskalet, bred ut glasyren över muffinsen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.