Muffins med vit choklad, blåbär och citron, med härlig frosting av mjukost.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Preparera en muffinsplåt för 12 muffins med muffinsformar, smörj kanterna som formarna inte når och ev också toppen av muffinsplåten.
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Blanda de torra ingredienserna. Varva ner i smeten tillsammans med filmjölken. Tillsätt den hackade chokladen och citronskalet och saften, rör till en jämn smet, men bara så att det blandar sig. Blanda blåbären med 1 msk mjöl och 1 msk strösocker, tillsätt ca hälften av bären i smeten, rör försiktigt.
- Klicka ut muffinssmeten till lite drygt hälften i formarna, fördela de resterande blåbären, och fyll på med smeten.
- Grädda i mitten av ugnen, ca 18-25 min, känn efter med sticka. Låt muffinsen svalna. Rör ihop rumstempererad cream cheese med florsockret och citronskalet, bred ut glasyren över muffinsen
Publicerat den
4 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar