Blanda mjöl, socker och bakpulver. Skär matfettet i bitar och tillsätt det. Häll i vattnet.
Arbeta snabbt samman degen. Låt den stå i kylskåp ca 15 min eller frysen 5 min.
Tryck ut halva degen i en pajform ca 15-20 cm i diameter.
Grädda den i 175°C i ca 8 min.
Fyll pajskalet med blåbär och strö över socker.
Resten av degen ska sedan tryckas ut till ett lock som täcker bären. För att göra det enkelt så brukar jag ta lite deg i taget och trycka ut den och sedan pussla ihop så gott det går.
Om man vill göra det "snyggt" så kan man kavla ut degen mellan två smörpapper och sedan skära några snitt för att ångan ska kunna dunsta.
Grädda pajen i 175°C i ca 20 minuter mitt i ugnen.
Jättegod paj, gjort med blåbär. Sen gjorde jag med äpplen, det blev också bra.
Kommer jag att göra fler gånger.
Betyg fem från oss.
PHammarberg117 augusti 2011
Nu ska jag testa din paj med blåbär och höra vad mina Hollänska grannar tycker. Återkommer/PH
isab1l22 december 2014
Kommer ha mindre smör och mer blåbär nästa gång. Ett tips är att smeta ut locket på ett bakplåtspapper och sedan lägga i frysen tills det stelnat. Då kan man skala av pappret från degen :)
Jättegod paj, gjort med blåbär. Sen gjorde jag med äpplen, det blev också bra. Kommer jag att göra fler gånger. Betyg fem från oss.
Nu ska jag testa din paj med blåbär och höra vad mina Hollänska grannar tycker. Återkommer/PH
Kommer ha mindre smör och mer blåbär nästa gång. Ett tips är att smeta ut locket på ett bakplåtspapper och sedan lägga i frysen tills det stelnat. Då kan man skala av pappret från degen :)