Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj med citron och crème fraiche

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Hittade den här i en Allers tidning och går hem hos de flesta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram bären ur frysen.
  2. Blanda snabbt ihop ingredienserna till en jämn deg. Tryck 2/3 av degen ner i en pajform. Spara den mindre till senare. Ställ kallt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Rör ihop crème fraiche, ägg, socker, vaniljsocker och citronskalet till fyllningen. Bre ut fyllningen jämt över mördegsskalet.
  4. Lägg de halvtinade blåbären i en plastpåse tillsammans med potatismjölet. Skaka lätt och häll ut över formen.
  5. Kavla den mindre degbiten tunt på ett mjölat bakbord. Skär ut remsor och lägg dem som ett rutmönster över bären.
  6. Grädda pajen i ca 35 minuter. Servera med glass.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Vildvittran 26 juli 2011

    JÄTTEGOD!

  • marajkan 24 maj 2012

    Riktigt god =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.