Hittade den här i en Allers tidning och går hem hos de flesta!
Instruktioner
- Ta fram bären ur frysen.
- Blanda snabbt ihop ingredienserna till en jämn deg. Tryck 2/3 av degen ner i en pajform. Spara den mindre till senare. Ställ kallt i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200˚C.
- Rör ihop crème fraiche, ägg, socker, vaniljsocker och citronskalet till fyllningen. Bre ut fyllningen jämt över mördegsskalet.
- Lägg de halvtinade blåbären i en plastpåse tillsammans med potatismjölet. Skaka lätt och häll ut över formen.
- Kavla den mindre degbiten tunt på ett mjölat bakbord. Skär ut remsor och lägg dem som ett rutmönster över bären.
- Grädda pajen i ca 35 minuter.
Servera med glass.
Publicerat den
17 juli 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
JÄTTEGOD!
Riktigt god =)