Mums vad gott till pannkakor/plättar, glass och desserter!! Mycket lätt att röra ihop och väldigt få ingredienser. Jag kan bara ge tummen upp för denna goding! I detta recept kan man lägga till ½ tesked flytande Atamon och det gör man om man har tänkt spara på Blåbärssirapen under en tid, om du ska ge bort Blåbärssirapen som present kan det också vara bra att röra ner Atamon. Denna goding håller sig bättre lite längre då. Om Du inte har tänkt spara de kan du strunta i tillsätta Atamon. Istället för citron kan man mer än gärna byta ut den mot en vaniljstång eller en kanelstång. Denna sirap är även riktigt god bara som den är, alltså med ljussirap och blåbär som smaksättare! Blåbärssirapen blir väldigt tunn, vill man ha en lite mer tjock och mer "sirapstjock" sirap kan man lätt fixa det med lite maizena. Jag använde 3 teskedar och det tyckte jag vart bra. Du kanske vill ha den tunnare eller tjockare? Prova dig fram! Receptet räcker till ca 6 dl härlig Blåbärssirap.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Ska man inte sila sirapen innan man häller upp i flaska??
Nej det behövs inte. När du har kört den i en mixer eller i en stavmixer så¨är den så len den kan bli (jag hittade inte en enda klump eller skalbit). Mosar du för hand får du välja själv, sila eller inte. Enligt grundreceptet ska man inte sila, men smaken är ju olika, det beror på hur slät man vill ha den, eller om man gillar att det är blåbärsbitar i sin sirap.