Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärstårta med mascarponekräm

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En riktig festtårta med en härlig lila fyllning. Tårtan är dessutom glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj formen.
  2. Mal nötterna i mandelkvarn (mötterna bör malas i mandelkvarn och inte i matberedare eller mixer) och blanda med bakpulvret. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Vänd ner nötterna försiktigt.
  3. Fördela smeten i formen. Grädda ca 35 minuter på nedersta falsen till bottnen har fin färg. Prova med en sticka att den känns torr.
  4. Vispa grädden till mascarponekrämen. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna i grädden, spara stången till blåbärskoket. Blanda ner mascarpone, citronskal och florsocker.
  5. Koka upp blåbär, socker och vaniljstången i en liten kastrull. Kyl. Häll lite av saften från blåbären i krämen.
  6. Dela kakan i två bottnar. Lägg den ena bottnen på ett fat och fördela blåbären ovanpå, fukta eventuellt den andra bottnen med lite av saften.
  7. Lägg på hälften av krämen, den andra bottnen och sedan resten av krämen ovanpå. Avsluta med att garnera med flisor av mörk choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.