En höjdardessert len vaniljpannacotta, toppad med blåbärsgelé och färska bär.
Instruktioner
- Lägg gelantinbladet i kallt vatten för att mjukna, minst 5 minuter.
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg dem i en kastrull med grädden, crème fraichen och sockret,koka upp. Ta kastrullen från värmen.
- Krama ur gelantinbladet och lägg ner i grädden. Rör tills det har smält och allt är väl blandat.
- Häll i 4 portionsglas och ställ kallt, gärna över natten.
- Ta undan 1 dl av blåbären till garnering.
Koka upp resten av bären med vattnet,sjud tills de är mjuka och mosiga. Det tar ca 10 minuter. Sila sedan massan.
- Häll saften i en kastrull och blanda med syltsockret.
Koka upp och sjud 1 minut. Låt svalna.
- Skeda gelén över pannacottan, ställ kallt att stelna.
- Garnera med de sparade blåbären och mynta vid servering.
- Njut!
Publicerat den
9 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar