Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärstoppad pannacotta med vaniljsmak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En höjdardessert len vaniljpannacotta, toppad med blåbärsgelé och färska bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelantinbladet i kallt vatten för att mjukna, minst 5 minuter.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg dem i en kastrull med grädden, crème fraichen och sockret,koka upp. Ta kastrullen från värmen.
  3. Krama ur gelantinbladet och lägg ner i grädden. Rör tills det har smält och allt är väl blandat.
  4. Häll i 4 portionsglas och ställ kallt, gärna över natten.
  5. Ta undan 1 dl av blåbären till garnering. Koka upp resten av bären med vattnet,sjud tills de är mjuka och mosiga. Det tar ca 10 minuter. Sila sedan massan.
  6. Häll saften i en kastrull och blanda med syltsockret. Koka upp och sjud 1 minut. Låt svalna.
  7. Skeda gelén över pannacottan, ställ kallt att stelna.
  8. Garnera med de sparade blåbären och mynta vid servering.
  9. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.