- Serverar: 12 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ser oskyldig ut - slår knockout på en!
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader
- Chokladbotten: Lägg mjöl, socker, kakao och bikarbonat i en stor bunke och blanda samman de torra ingredienserna med en elvisp på låg hastighet.
- Blanda olja, vinäger, vaniljessens och vatten i en kanna. Häll långsamt kannans innehåll i bunken med mjölblandningen samtidigt som du vispar med elvispen. Höj hastigheten på elvispen när innehållet börjar tjockna. Fortsätt att vispa tills alla ingredienser har blandats väl.
- Ställ 12 pappersformar för cupcakes, normalstorlek, i en cupcakes/muffinsplåt med 12 hål. Skeda upp smeten i formarna och ställ åt sidan.
- Cheesecakefyllning: Vispa ihop färskost, socker, ägg, vaniljessens och salt i en bunke med en elvisp på medellåg hastighet tills massan är slät och fluffig.
- Rör ned chokladbitarna för hand och se till att de fördelas jämnt. Rör inte för mycket, då kan ostmassan skära sig.
- Lägg ungefär en matsked av cheesecakefyllningen på smeten i formarna och grädda i ugn i cirka 20 minuter, eller tills bakverken känns färdiga när man känner på dem och cheesecakefyllningen har en jämn, gyllene färg. Låt dem inte stå för länge i ugnen eftersom de då lätt blir torra och smuliga. Låt bakverken svalna något i plåten innan du tar ut formarna och ställer dem på ett galler för att kallna.
- När de har kallnat kan du bre på eventuell färskostglasyr, och pudra över lite kakao som dekoration.
Publicerat den
23 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar