Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Black bottom-cupcakes

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ser oskyldig ut - slår knockout på en!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader
  2. Chokladbotten: Lägg mjöl, socker, kakao och bikarbonat i en stor bunke och blanda samman de torra ingredienserna med en elvisp på låg hastighet.
  3. Blanda olja, vinäger, vaniljessens och vatten i en kanna. Häll långsamt kannans innehåll i bunken med mjölblandningen samtidigt som du vispar med elvispen. Höj hastigheten på elvispen när innehållet börjar tjockna. Fortsätt att vispa tills alla ingredienser har blandats väl.
  4. Ställ 12 pappersformar för cupcakes, normalstorlek, i en cupcakes/muffinsplåt med 12 hål. Skeda upp smeten i formarna och ställ åt sidan.
  5. Cheesecakefyllning: Vispa ihop färskost, socker, ägg, vaniljessens och salt i en bunke med en elvisp på medellåg hastighet tills massan är slät och fluffig.
  6. Rör ned chokladbitarna för hand och se till att de fördelas jämnt. Rör inte för mycket, då kan ostmassan skära sig.
  7. Lägg ungefär en matsked av cheesecakefyllningen på smeten i formarna och grädda i ugn i cirka 20 minuter, eller tills bakverken känns färdiga när man känner på dem och cheesecakefyllningen har en jämn, gyllene färg. Låt dem inte stå för länge i ugnen eftersom de då lätt blir torra och smuliga. Låt bakverken svalna något i plåten innan du tar ut formarna och ställer dem på ett galler för att kallna.
  8. När de har kallnat kan du bre på eventuell färskostglasyr, och pudra över lite kakao som dekoration.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.