Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Black Devil´s Food Cake

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

I boken "Amerikansk mat för svenska hem" 1968, finns det här kakreceptet. Jag har själv aldrig bakat kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader. Blanda kakao och kaffe. Rör socker och smör poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och rör om väl efter varje ägg. Blanda samman vaniljsocker, vetemjöl, bikarbonat och bakpulver. Tillsätt kakaoblandningen i vaniljblandningen. Rör om väl. Grädda helst i i två formar, 20 cm i diameter. Grädda i 45 - 50 minuter. Låt kakorna svalna och bred sedan frosting mellan bottnarna och helt över kakan.
  2. Frosting: Rör smör pösigt, tillsätt florsocker, kakao, vaniljsocker och kaffe. Vispa det hela kraftigt tills blandningen blir mycket porös. Skulle den bli för tunn, tillsätt lite mer florsocker. Detta recept är lagom för att täcka två kakbottnar på ca 20 cm diameter.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • mammamus 14 april 2008

    Jag tyckte att den var för söt i smaken men barnen älskade den så det blir en 5 a

  • Lindanemon 7 augusti 2008

    Min pojkvän, som fyller 40 idag, fick välja i min kokbok. Han valde denna! Såg först efteråt att receptet är från 1968, hans födelseår! Mina formar var 23 cm, så jag gjorde 1½ sats + dubbel frosting. Alla tyckte den var helt enormt god, absolut inte för söt. Helt klart högsta betyg! Vi åt den med grädde.

  • lollol 1 juni 2010

    Denna var rikigt svår att få till. Vispade nog inte smöret nog mycket, för det blev en ganska stel massa som inte gick att breda och som inte täckte ens halva tårtan.. Sen så torkade den ihop ganska direkt och den fick tyvärr åka i soporna..

  • ida85 14 januari 2012

    Jag har bakat själva kakan flera ggr, till att ha till tårtor! Känns onödigt att köpa färdig, när denna är så god och saftig! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.