Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blandade ostars paj

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna paj är ett gott tillbehör. Vi använder vad ost vi har i kylskåpet. Ibland feta, ibland chevre eller vanlig prästost. Har även använt camanbert och ädelost. Variationerna är otaliga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop mjöl, smör/margarin och vatten i en matberedare till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten. Förgrädda i ca 5 minuter. Ta ut pajskalet och pensla ytan med lite uppvispat ägg.
  2. Vispa ihop ägg och grädde. Lägg osten på det förgräddade pajskalet. Häll över äggstanningen.
  3. Grädda ca 40 minuter.
  4. Obs! Om man använder "smaklös" ost behöver man eventuellt tillsätta lite salt i äggstanningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.