Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blandsvamprisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En jättegod risotto att servera till bl.a. älgfärsbiffar med viltsky.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och svampbuljong. Fräs risottoris, hackad gul lök och hackad svamp med olivolja i en vid kastrull. inget ska få färg utan bara svettas runt i pannan. Tillsätt vinäger och späd sedan med den kokande buljongen i omgångar och låt vätskan koka in mellan varven. Rör hela tiden i pannan. När all buljong är tillsatt läggs locket på och risotton får sjuda i drygt 20 minuter. Blanda i parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
  2. Gott till bland annat älgfärsbiffar med mörk viltsky.
  3. Tips! Gillar man lite mer krämig risotto tillsätt lite mer parmesanost.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.