Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blekingens musselsoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag blev ombedd att för en livsmedelskedjas räkning komponera ett enkelt men gott recept på musselsoppa. Här är resulatatet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skölj purjolöken noga. Strimla den fint.
  2. Fräs purjolöken i olja under omrörning så den blir mjuk utan att få färg.
  3. Lägg purjolöken i en gryta och tillsätt vatten, musselspad, buljongtärning, salt och vitpeppar.
  4. Hacka persiljan fint. Spara några toppkvistar till garnering.
  5. Pressa vitlöken direkt i grytan samt tillsätt persiljan.
  6. Koka upp och låt sjuda 5 minuter.
  7. Tillsätt grädden och de väl avrunna musslorna. Låt soppan få ett snabbt uppkok.
  8. Tillsätt potatismjölet utrört i lite kallt vatten under omrörning och ta grytan från värmen.
  9. Lägg upp i skålar eller djupa tallrikar. Garnera med persiljekvistar. Servera med ett ljust bröd, till exempel vitlöksbaguetter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gertluddpowwel 4 april 2013

    Riktigt god soppa! Skulle absolut fungera som förrätt till en bjudmiddag :) Dock om man ska äta den till middag som vi gjorde skulle jag säga att den knappt räcker till 3 portioner. Klar 5:a!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.