Jag blev ombedd att för en livsmedelskedjas räkning komponera ett enkelt men gott recept på musselsoppa. Här är resulatatet.
Instruktioner
- Ansa och skölj purjolöken noga. Strimla den fint.
- Fräs purjolöken i olja under omrörning så den blir mjuk utan att få färg.
- Lägg purjolöken i en gryta och tillsätt vatten, musselspad, buljongtärning, salt och vitpeppar.
- Hacka persiljan fint. Spara några toppkvistar till garnering.
- Pressa vitlöken direkt i grytan samt tillsätt persiljan.
- Koka upp och låt sjuda 5 minuter.
- Tillsätt grädden och de väl avrunna musslorna. Låt soppan få ett snabbt uppkok.
- Tillsätt potatismjölet utrört i lite kallt vatten under omrörning och ta grytan från värmen.
- Lägg upp i skålar eller djupa tallrikar. Garnera med persiljekvistar. Servera med ett ljust bröd, till exempel vitlöksbaguetter.
Publicerat den
1 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Riktigt god soppa! Skulle absolut fungera som förrätt till en bjudmiddag :) Dock om man ska äta den till middag som vi gjorde skulle jag säga att den knappt räcker till 3 portioner. Klar 5:a!