Blinier är ryska plättar bakade på bovetemjöl och vetemjöl.
Här serveras de med lite annorlunda touch. Goda smakkombinationer!
Instruktioner
- Värm lite av mjölken tills den blir ljummen, 37 grader.
Smula ner jästen och rör om tills den lösts sig. Smält smöret i kastrullen. Vispa äggen i en bunke. Vispa ner resten av mjölken, mjölk- och jästblandningen i äggsmeten.
- Rör ihop mjöl, smält smör och salt. Blanda ner mjölblandningen i smeten och vispa ihop tills den är jämn och en klumpfri smet. Täck bunken med ett lock och låt jäsa ca 1 timme.
- Stek blinierna i plättlagg med smör. Smörstek kantarellerna tills de fått fin färg.
- Servera blinierna toppad med smörstekta kantareller, stenbitsom, fräddfil och hackad gräslök.
Publicerat den
30 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar