Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blodpudding

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God hemmagjord blodpudding. Själv föredrar jag renblod till denna. Jag brukar göra blodpannkaka ibland av samma smet i långpanna utan vattenbad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp äggen blanda i blod, vatten. salt och mjöl vispa till en slät smet.
  2. Häll smeten i smord form. Skär fläsket i tärningar ock strö över smeten.
  3. Ställ formen i vattenbad i ugn. Lägg över folie när det bildats en "skorpa" så det inte bränns. Gräddas i 35-45 min.
  4. Ätes med smör och lingon. Det går bra att steka upp om man får över av blodpuddingen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nymphen 6 februari 2012

    Gjorde både pudding och stekte några tunnpankakor av smeten. Tunnpankakorna blev supergoda! Åt med mixade bär, hade dock inget fläsk hemma. Betydligt godare och mer ätbart än köpt blodpudding (som jag absolut inte gillar). Inte hunnit testa puddingen än dock, hade i lite små äppelbitar i den istället för fläsket så får se hur det blir.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.