Servera som förrätt med en sallad, eller till buffén.
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienser till degen, och låt den ligga i kylen ca. 30 minuter.
- Rensa blomkålen och dela den i bitar. Förväll blomkålen i saltat vatten tills den är halvmjuk, och låt den sedan rinna av.
- Skala och hacka äggen, blanda dem med purjolöken. Fräs svampen i smör och blanda ner den i äggblandningen.
- Dela degen i fyra bitar och kavla ut till tunna runda plattor. Fördela alla ingredienserna till fyllningen på degplattorna. Tryck ihop kanterna med en gaffel och pensla med uppvispat ägg. Grädda i 10-15 minuter på 200 grader.
Publicerat den
29 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska blomkålshalvorna vara hela eller i småbitar? Det låter jättegott, får verkligen lust att pröva!