Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad blomkål

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera som förrätt med en sallad, eller till buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla ingredienser till degen, och låt den ligga i kylen ca. 30 minuter.
  2. Rensa blomkålen och dela den i bitar. Förväll blomkålen i saltat vatten tills den är halvmjuk, och låt den sedan rinna av.
  3. Skala och hacka äggen, blanda dem med purjolöken. Fräs svampen i smör och blanda ner den i äggblandningen.
  4. Dela degen i fyra bitar och kavla ut till tunna runda plattor. Fördela alla ingredienserna till fyllningen på degplattorna. Tryck ihop kanterna med en gaffel och pensla med uppvispat ägg. Grädda i 10-15 minuter på 200 grader.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • marwis 29 maj 2008

    Ska blomkålshalvorna vara hela eller i småbitar? Det låter jättegott, får verkligen lust att pröva!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.