Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkål- och bacon i grädde-låda, med nötter och ris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta är egentligen inte allt-i-ett, utan jag vill ha kokt jasminris till blomkålslådan eller vad jag ska kalla den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka blomkålen i saltat vatten. Jag kokar även blasten och hackar o har med det i rätten sen.
  2. Smörj en ugnsform, ca 20x25 cm. Sätt på ugnen på 225 gr.
  3. Ta den kokta blomkålen och hacka /fördela, ska inte bara vara mos, utan buketter, eller hackad blast, mycket smak i blasten! Bottna formen med blomkålen.
  4. Strimla baconen, om du inte använder tärningar.
  5. Salta och peppra på blomkålen i formen, strö över baconstrimlor/tärningar. Häll på grädden. Strö riven ost över om du önskar.
  6. Låt gå i ugnen ca 15 minuter eller till gyllenbrun, eller färg som du gillar.
  7. Servera med kokt vitt ris att suga upp gräddsåsen med, eller gott bröd och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.