Den här ugnsbakade blomkålen är täckt med ljuvliga kryddor och serveras med en svalkande yoghurtsås.
87 kcal/portion
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper och ringla över oljan. Dela blomkålshuvudet i stora buketter och lägg dem i en stor skål.
- Vispa ihop äggvitorna till ett vitt, men inte fast, skum i en separat skål. Rör ner kryddorna och häll blandningen över blomkålsbuketterna. Blanda ordentligt så att blomkålen blir täckt av kryddblandningen.
- Lätt blomkålsbuketterna på plåten och ugnsstek 20 minuter, vänd dem efter 10 minuter, tills de börjar bli mjuka och mörkt gyllene runt om.
- Blanda yoghurt och färsk koriander i en skål. Ringla yoghurten över blomkålen och servera med citronklyftor.
Publicerat den
17 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar