Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkål på indiskt vis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här ugnsbakade blomkålen är täckt med ljuvliga kryddor och serveras med en svalkande yoghurtsås. 87 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper och ringla över oljan. Dela blomkålshuvudet i stora buketter och lägg dem i en stor skål.
  2. Vispa ihop äggvitorna till ett vitt, men inte fast, skum i en separat skål. Rör ner kryddorna och häll blandningen över blomkålsbuketterna. Blanda ordentligt så att blomkålen blir täckt av kryddblandningen.
  3. Lätt blomkålsbuketterna på plåten och ugnsstek 20 minuter, vänd dem efter 10 minuter, tills de börjar bli mjuka och mörkt gyllene runt om.
  4. Blanda yoghurt och färsk koriander i en skål. Ringla yoghurten över blomkålen och servera med citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.