Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålsgratäng med saffran

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt krämig blomkålsgratäng, här uppiggad med saffran och ett frasigt täcke av brödsmulor och mandel. Fungerar suveränt som tillbehör men även som en vegetarisk ensamrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär blomkålshuvudet i mindre buketter. Ställ åt sidan så länge. Skiva de gula lökarna och vitlöksklyftorna. Fräs i olivoljan tills den mjuknar och blir lätt transparent. Blanda ner blomkålsbuketterna och låt fräsa med i 2 minuter. Strö över majsstärkelsen och rör runt.
  3. Häll på mjölk, grädde och saffran. Salta och peppra. Låt allt koka upp och sjud sedan under omrörning tills stuvningen tjocknar något.
  4. Häll över allt i en gratängform. Toppa med brödsmulor och flagad mandel. Ringla över lite olivolja och gratinera i 15 minuter tills gratängen får fint med färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.