En riktigt krämig blomkålsgratäng, här uppiggad med saffran och ett frasigt täcke av brödsmulor och mandel. Fungerar suveränt som tillbehör men även som en vegetarisk ensamrätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär blomkålshuvudet i mindre buketter. Ställ åt sidan så länge. Skiva de gula lökarna och vitlöksklyftorna. Fräs i olivoljan tills den mjuknar och blir lätt transparent. Blanda ner blomkålsbuketterna och låt fräsa med i 2 minuter. Strö över majsstärkelsen och rör runt.
- Häll på mjölk, grädde och saffran. Salta och peppra. Låt allt koka upp och sjud sedan under omrörning tills stuvningen tjocknar något.
- Häll över allt i en gratängform. Toppa med brödsmulor och flagad mandel. Ringla över lite olivolja och gratinera i 15 minuter tills gratängen får fint med färg.
Publicerat den
12 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar